Wednesday 17 November 2010

Cop versus a Tree & HELL DAY !

Nieko nera maloniau kaip prabusti ryte nuo saules spinduliu ar pauksciu giesmiu :) Taip pat malonu kai pazadina zandintuvas valanda anksciau, o pramerkes akis supranti juk tai savaitgalis ! Bet.. Taip buvo tiki Anglijos.. Dabar pabundu nuo vis keistesniu garsu. Pavyzdziui sio. Megstu pamiegoti kai galiu sau tai leisti, o uz lango pasaulis nors ir atrodo tuscias, taciau vis kazkas atsiranda ir pradeda truksmauti butent ryte !

Vakar gavau padirbeti viena diena :-) Vaizdelis toks:
  • Darbas zinoma Anglijoje.
  • Vieta: Fabrikas.
  • Kelia sudejus pirmyn iki darbo ir atgal 3h peskomis.
  • Laikas: 15.00-00.00
  • Supervaizeriai: Lenkai.
  • Darbuotojai: Lenkai nekalbantys angliskai.
  • Darbo paskirtis: Dirbti uz 3
Nuo 3 iki 5 dirbau vos greiciau nei normaliu greiciu. Dirbome komandoje tryse. Po 5 (pirmo breiko) pasikeite pamaina ir toje vietoje likau vienas. Dabar skirtumas: Dirbome tryse: dviese pakavome o trecias gamino dezes ir veziojo paletes (dezes kartonines, reikia tiesiog islankstyti ir uzklijuoti viena gala lipnia juosta). Mes is konvejerio imem uzfasuotus maiselius (6kg), tikrinom ar neiseina oras, dedavom i dezes (po 4) ir jas uzklijave palikdavom ant paletes. Per viena minute is konvejerio ant visiskai mazo staliuko prisiveisia apie 32 maiselius. Tai butu 8 dezes. Dirbant sau leistinu greiciu 1 Deze padaryt trunka apie 10 sekundziu. 3 Sekundes nunesti iki paletes ir grysti. Taigi reikia biski paskubeti.. BET ! As vienas ! Man dar reikia ir deze paruosti (su lipduku klijavimais ant jos 10 sekundziu) man reikia paletemis rupintis (30 sekundziu pakeisti pilna i tuscia) . Taigi sudejus gaunasi, kad prie vienos dezes prasiknisu vidutisniskai apie minute. O kur dar 7 dezes? Visi lenkai - angliskai nemoka, paaiskint ar paprasyt pagalbos negaliu, visiems gyliai p*****.
Darbas baigtas, turbut pasiekiau sviesos greiti.. Nugaros nebejauciu, iki namu pusantros valandos. Vidurnaktis. Kojas vos velku. Galva svaigsta,sukasi. Eidamas stapdau visas masinas is eiles (laimei antra masina sustojo ir partarabanino mane namo), nes jauciu, kad nebedasigausiu iki namu savo jegomis.. Negana to, randu sms is agenturos "Ar galetum dirbti rytoj 8 ryte (tai reiskia, kad keltis reiktu 5h ryto(tai reiskia, kad pamiegosiu 3 val) ir nepailsejes visiskai tokioje situacijoje vel pusantros valandos keliauti atgal i darba dirbti 9 valandas) ir su zodeliu PLEASE (nekenciu sito zodzio - juo manipuliuojama zmonemis).
Seip ne taip dasigavau iki namu:
  • stoviu virtuveje visi darbo drabuziai numesti po kojomis.
  • darausi arbata 15 minuciu, nes vos galiu judeti.
  • geriu arbata.
  • vemiu tuolete.
  • spardau rubus iki kambario - nebegaliu pasilenkti ju paimti.
  • griunu i lova su likusiais drabuziais ir tuo pat metu atsijungiu.
Ko pasimokiau is viso to? Pirmiausia tai, jog jeigu jau dirbi Anglijoje pasirupink, kad darbas butu ne per agentura. Antra as nesu tas, kas dirba juodus darbus. Ir trecia, reikia deti visas pastangas i mokslus ir sedint offise tokius ivykius kaip vakar prisiminti kaip baisu kosmara !

1 comment:

  1. ai viskas čia normalu, aš irgi dirbau tokių darbų studentavimo laikais, siuntinių dėžės ir pakavimas buvo visai smagi kasdienybė:)

    ReplyDelete